VAKOLHATÓ TOKOS REDŐNYRENDSZER

Az ALUPROF vakolható redőnyrendszer népszerű az újépítésű és a felújítandó házak esetén. Megjelenésével igazodik az épület stílusához, valamint hozzájárul az energiatakarékos fűtéshez.

Megoldás lehet, hogy a redőnygurtni kivezetése az ablak felső részére kerül.

A vakolható redőnytok behelyezéséhez természetesen biztosítani kell a megfelelő méretű helyet. Ehhez az alábbi táblázat nyújt segítséget:

Megfelelő elhelyezés esetén, a redőny homlokrészén lévő heraklith (szigetelés) egy síkba kerül a vakolandó felülettel, így a redőny tokja valóban rejtve marad. Vakolás után a redőnytok már nem látható.

Egy másik megoldás, ha a kezelésnek külön hagyjuk ki a helyet. A kihagyott hely szélessége = vakolat nélküli belső méret + a kezelési oldalnál kb. 10-15cm.  A vakolható tok 10 mm-s heraklith-tal és 25 mm-s vakoló éllel kérhető.

A kihagyott hely meghatározásánál figyelembe kell venni a szigetelőanyag vastagságát, különösen a tok felső, illetve hátsó részénél. Esetleges karbantartási munkálatok könnyedén elvégezhetőek a szervizfedél eltávolításával. Mivel a tokrendszer a homlokzat külső síkjára kerül, így nincs kapcsolatban a belső térrel. A szervizfedél használatakor a lakásba semmilyen szennyeződés nem jut be, valamint a belső tér és a burkolat sem sérül.

A szervizfedél és a lefutó sín színét az ablak árnyalatához tudjuk igazítani, így egy esztétikus és harmonikus környezetet teremthetünk.

Az ALUPROF vakolható tokrendszer további előnye, hogy ezzel a beépítési technológiával optimális hőszigetelés és első osztályú hangszigetelés érhető el.

A vakolható tok integrált szúnyoghálóval is kérhető 138 mm, 165 mm, és 180 mm-es tokméretekben. Mindhárom esetben a redőny műanyag, illetve alumínium lamellás is lehet.